måndag 13 februari 2012

Filmen om Balto.

År 1995 skapade Amblimation i Universal Studios en film som heter Balto.
Regissör heter Simon Wells. Han funderare på att göra en äventyr film och han vet några historien om Balto.
David Cohen, Elana Lesser, Cliff Ruby och Roger S.H. Schulman skrev manuset och stickade till Steven Spielberg och väntade om han gillar det eller inte och han svarade ja!
Han tyckte det var en bra historia, otroliga figurer och finare än idag.

Jag tycker att det är otrolig att de spelare in samma historia om riktiga händelse i Nome, Alaska år 1925. Men de ändrade lite historien att det ska passa för barn. De gjorde  nya karaktär, beteende och färger.
De ändrade riktiga Balto till hälften hund och hälften varg. Balto har inga ägare utom en rysk snögås som hette Boris. Balto gifter med en rödvit Siberian Husky som hette Jenna.

Där uppe ser du Video omslagen från 1995. Sen gjorde de leksaker, affischer och mycket fler men mest gosse djur som formar Balto, Jenna, Steele och lite annat.
Men idag går inte att köpa de länge. För de är så populär och sällsynt. Det går att köpa från Ebay.com. Det går att sticka till Europa men det är ganska dyr! Några affärer i USA finns lite Balto leksak men de är svårt att hitta, om man har tur! Filmer går att köpa, ibland affischer. Jag har bara en affisch som finns på min datorrum.

Om du vill veta mer om leksaker är bara titta på den här sida. Tyvärr går inte att kopia bilderna eller text.. http://fluke.theicecave.org/merchandise.shtml

Bilder: http://www.lionking.org/~timduru/balto/costumes/baltofur.html
De här bilderna är tagen från en lite teater i USA.

Filmer: http://www.youtube.com/watch?v=aBW1h0snsMw
En barn film. Den är på svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar